Osallistumisoikeus

Osallistumisoikeus Suomenmestaruuskilpailuihin sekä karsintakriteerit on määritelty SPKL:n SM-kilpailujen yleisessä järjestämisohjeessa (Suomen Palveluskoiraliiton hallituksen hyväksymä 10.2.2017) ja rally-tokon suomemestaruuskilpailujen järjestämisohjeessa. Rally-tokon SM-kilpailujen järjestämisohjetta päivitetään vuodelle 2019. Itse järjestämisohjeeseen ei tule merkittäviä muutoksia. Järjestämisohje julkaistaan alkuvuodesta.

SM-kilpailun yksilökipailun valintakriteereitä tullaan muuttamaan niin, että mikäli mestariluokkaan (yksilökilpailun karsinta) joudutaan koirakoita karsimaan, mestariluokkaan ilmoitetulta koiralta lasketaan neljän parhaan hyväksytyn mestariluokan tuloksen summa, joka käytetään karsintapisteinä. Tulosten tulee ajoittua edellisen mestaruuskilpailun jälkeen, mutta ennen ko. SM-kilpailun ilmoittautumisajan päättymistä. Tulosten tulee olla vähintään kahdelta eri tuomarilta.

Joukkuekilpailuun voivat osallistua Kennelliiton jäsenyhdistykset. Joukkueessa on oltava vähintään kolme koiraa: kaksi alemman luokan (ALO tai AVO) koiraa ja yksi ylemmän luokan (VOI tai MES) koira. Joukkueessa voi olla enintään viisi koiraa: kolme alokasluokan tai avoimen luokan ja kaksi voittaja- tai mestariluokan koiraa. Jokaisella joukkueella on oikeus ilmoittaa yksi varakoira alempiin luokkiin (ALO tai AVO) ja yksi varakoira ylempiin luokkiin (VOI tai MES). Varakoirien tulokset eivät vaikuta joukkueen karsintapisteisiin, eikä karsintapisteitä muuteta poisjääntien vuoksi.

Rally-tokon SM-kilpailujen osallistumisvaatimukset ja valintakriteerit, 2019.

Lisätietoja: Tytti Lintenhofer, rally-tokotyöryhmän puheenjohtaja, rally-toko@palveluskoiraliitto.fi

SPKL:n tiedote 20.11.2018
https://www.palveluskoiraliitto.fi/palveluskoiraliitto/ajankohtaista/rally-tokon-sm-kilpailut-vuonna-2019-kuopiossa.html